lördag 11 januari 2014

träd på timmerhuset

timmerhuset med träd stormfällda över taket

Idag åkte vi ut till timmerhuset för att kolla att stormarna inte tagit med sig täckbiten över hålet där skorstenen suttit. Glashala vägar, 16 grader kallt och snålblåst - så det blev 13 mil på 2 timmar och 13 minuter... enkel väg.

När vi väl kom fram så satt täckplåten på taket bra - men stormen hade tagit med sig några träd istället! Sex stycken på en liten yta, varav ett låg över huset och ett var på väg ner... så det blev att ta fram den lilla sågen och börja såga. Det gick inte att få ner toppen från taket, och när vi sågade av det andra trädet så hamnade det också på taket. Så nu ligger två träd över huset!

Genomfrusna pulsade vi ut till bilen igen. Sista lilla vägbiten in till huset var inte plogad, men som tur är så är det väldigt lite snö i vinter. Och jag hoppas verkligen det fortsätter vara lite snö - för nu har vi tyngd så det räcker på taket ändå ;)

Nog med utflykter för idag! Det var otroligt skönt att komma hem igen, och nu slappar vi bara i soffan resten av kvällen. Hoppas du också har det skönt! Kram/ Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar