tisdag 17 november 2015

renoveringstapet på tretexen i köket

På väggarna i köket finns tretex uppspikad. Vi var länge i valet och kvalet kring hur vi skulle ställa oss kring tretexen. Läser man runt på nätet så verkar de flesta tycka att det är ett "skit"-material. Det tar åt sig fukt, är svårt att renovera och isolerar inte så mycket som man först trodde när materialet kom på marknaden. Fast vi har upptäckt en fördel: ljudet i rummet blir skönt :)

När vi väl kommit så långt att vi bestämt att huset skulle användas på sommaren blev det lättare att bestämma även kring tretexen. Eftersom vi vill vara där ute så fort det går så skulle renoveringen gå snabbare om vi bara fixade "ytskikten". Så då fick tretexen sitt kvar.

På några väggar var den väldigt bullig, som en stor bula mitt på, och många stora hål här och var. De största hålen la vi igen med filler. Det "bulliga" fick helt enkelt vara kvar...


väggrenovering renoveringstapet på tretex i stugan
Filler fyller ut stora hål och spackel de mindre.


För att jämna ut de värsta ojämnheterna satte vi renoveringstapet över. Vi har ingen aning om den kommer att röra sig nu i vinter ifall huset rör på sig, men det få vi väl se till våren antar jag ;)

väggrenovering renoveringstapet på tretex i stugan
För att - förhoppningsvis - undvika att renoveringstapeten
ska röra på sig i hörnen skar vi av våderna där.

När vi renoverade hemma i lägenheten i stan köpte vi renoveringstapet på Nordsjö, men den här gången köpte vi på K-Rauta - och blev glatt överraskade. Först var den betydligt  billigare - men sen täckte den så otroligt mycket bättre! Själva renoveringstapeten var tjockare och fyllde igen fantastiskt bra faktiskt!

väggrenovering renoveringstapet på tretex i stuganJa, jag vet... det kanske inte är det mest byggnadsvårdsaktiga att använda sig av renoveringstapet.... å andra sidan så har väl tretexen inte heller kvalat in under något som är värt att bevara under byggnadsvård... eller vad säger ni??

Tjingeling!/ Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar