fredag 17 januari 2014

hallongrottor

hallongrottor med frysta hallon
Hallongrottor fint uppställda av Hjärtegullet.

Frågade Hjärtegullet vad hon ville vi skulle fika på när hon, om en månad, fyller år.

"Hallon-choklad-tårta!"
"Javisst, men den kan vi inte göra idag."
"Hallonkakor!"
"Såna hallongrottor som du har i lekhörnan?"
"Ja, såna!"

virkade hallongrottor på kakfat
Hallongrottor fint virkade av farmor.

Vi hade ingen hallonsylt, så hon la dit ett fruset helt hallon istället. Supergoda!

"MEER!!!" sa lillasyster då vi provsmakade under fikat :)

Helg! / Birgitta

ps. Receptet på denna (bortglömda?) godbit ur Vår Kokbok

20-22 st, ugn 200 grader.

125 g smör
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker (jag tog 3 eftersom jag inte hade någon sylt)
1/2 tsk bakpulver

Fyllning
1/2-1 dl fast hallonsylt
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det. Rör ihop till en deg. Rulla degen till en längd och skär den i 20-22 bitar. Rulla dem till kulor och lägg den i bull-formar av papper. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar