söndag 23 mars 2014

nya muggar på gång

nydrejade muggar i stengodslera
Ny-drejade muggar


mugg med handtag på tork inför skröjbränningen
Mugg med handtag på torkning

Idag har jag äntligen fått fokusera lite på att dreja. Nya muggar ska det bli. Gjorde de här handtagen första gången för flera år sen och har haft de muggarna hemma sen dess. Helt underbara att hålla i! Tummen passar bra på den övre "tappen" och lillfinger håller på den undre "tappen". Inget finger på den varma muggen med andra ord :)

Nu har tiden gått hårt åt våra muggar här hemma, så det börjar vara dags att byta ut dem. Den här gången provar jag att göra själva handtagets öppning lite större. För att de med lite större fingrar också ska kunna dricka skönt...

Det är avslappnande att dreja. För huvudet! Tänker för mycket på jobbet just nu, så det var skönt att få tömma huvudet ett tag och bara fokusera på händernas arbete.

Ny arbetsvecka imorgon. Veckorna går lite för fort just nu tycker jag. Planerar mycket inför sommaren, med husflytt och renovering av lägenheten. Till påsk börjar första delen av renoveringen av lägenheten - då ska vi riva väggen mellan köket och vardagsrummet, tapetsera och spackla/måla taket. Till det senare tar vi in hjälp :)

Det är otroligt skönt att ljuset äntligen är tillbaka! Känner mig något piggare av det. Härligt!

Ha en fin vecka/ Kram Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar