måndag 21 april 2014

intensiv påskvecka

vårlig påskplantering i kruka

vårlig påskplantering i kruka
 
Påsklovsveckan närmar sig nu sitt slut. Här har det hänt mycket. Förra helgen började vi med att riva väggen mellan vardagsrummet och köket samt att rensa väggarna på gamla lager med tapet. Under början på veckan kom en målare och hjälpte oss med taket (spacklade och målade) samtidigt som vi fortsatte med väggarna.
 
väggen innan rivning
väggen innan rivning
 
väggen nerriven
väggen ner-riven
 
Provade "renoveringstapet" för första gången. Hade ju hört så mycket gott om den - att det skulle vara så enkelt, gå fort och dölja mycket...
 
Min erfarenhet? Bara skit!! Dyrt och dolde inte alls ojämnheterna... fast vi gjort ett ordentligt förarbete med att ta bort tapeter och putsa. Målaren (som också använt produkten och ansåg redan då att den inte höll vad den lovade) tyckte nog synd om oss, för han hjälpte oss att spackla det värsta. Fördelen var väl att spacklet fastnade bra...
 
ny dragning av el till taket
ny dragning av el till taket
Tur i oturen (?) så var tapeterna vi valt restade.  Det gjorde att vi inte hann klart - men fick en välbehövlig vilopaus ;) Även barnen behövde vila. De tillbringade dagarna med farmor och farfar och hade det jätte-roligt! Men de "fick hålla sig borta" den större delen av dagen vilket gjorde att de var rejält trötta på kvällen. 
 
Hjärtegrynet vilar med farmor efter en hård dag
Hjärtegrynet vilar med farmor efter en hård dag
 
Sen i slutet av veckan ringde grävaren som ska gräva grunden till stugan och hade "lite tid över" och ville börja "känna på marken". Så då åkte vi ut dit och träffade honom.

Grävstart ute på tomten dit timmerhuset ska flyttas
Grävstart ute på tomten dit timmerhuset ska flyttas
Det var påskveckan det. Som sagt intensiv - men otroligt rolig!

Ha en fin vecka! Kram/ Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar