söndag 13 mars 2016

februari = kalasmånad X 3

Under februari fyller alla tre flickor i familjen år... Så av förklarliga skäl händer inte så mycket utöver alla kalas som bokas in. Alla helger brukar bli uppbokade - så även den här gången. Till och med första helgen i mars blev inbokad eftersom  lite förkylning flyttade fram ett av kalasen. Här är några bilder:


februari är kalasmånaden hos oss med kalas varje helg. Här monstertårta och ögon...
 
Stora tjejen, nu 6 år, ville ha samma tårta som lillasyster hade förra året - nämligen en Monstertårta! Så jag gjorde som jag gjorde då... monstertårta


Barnen illustrerar bilden till sin saga.

För att undvika "socker-kick-spring" har vi börjat med att göra något litet med gästerna. Den här gången skrev jag en saga tillsammans med barnen. De fick hitta på och jag frågade och skrev ner... sen fick de rita bilder till sin saga.

Lilla tjejen, nu 4 år, ville ha en "Ren-tårta". Jag såg framför mig hur jag skulpterade fram ben i sockerkaka och försökte få hornen att stå upp... den synen var inte vacker.. så då kom maken med förslaget att köpa en ren och ställa på tårtan. Oj så bra! Och enkelt :) Den enda ren som fanns att köpa var renen Sven från Frost-filmen.

Renen Sven på en snöstjärna.
 
Den renen tycker ju om att slicka i sig snöflingor, så som extra dekoration gjorde jag en snöflinga i florsocker. Jag klippte först ut en mall i papper, som jag la över tårtan innan jag pudrade florsockret över.


Renen Sven på en snöstjärna.
 
Receptet till den höga och fina choklad-tårtan hittade jag här.
 
Ljuslyktor av glasburkar, fint pyssel på barnkalas.
 
På de minsta barnens kalas letade vi fram glasburkar, tog fram olika sorters tejp och glitter och så fick barnen tejpa och måla glitter till ljuslyktor för fulla muggar :)
 
Leken "sätta knorren på grisen".
 
Ett annat stående inslag som barnen alltid vill göra - förutom fiskdammen då såklart - är den enkla och klassiska "sätta knorren på grisen". Den här grisen är en av de finare - ritad av 6-åringen :)
 
Ja det är lite av vad vi gjorde i februari. Nu är det redan mars, och vi har precis gjort ett "fixa-rummet"-projekt. Mer om det nästa gång!
 
Ha det gott, kram/ Birgitta
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar