söndag 13 september 2015

byte av timmerstockar

renovering av timmerhus byte av timmerstock


Några stockar på baksidan av huset hade sett sina bästa dagar... så vi fick tag på några duktiga timmermän som fick komma och byta ut det som behövdes. Totalt 1 1/2 varv.

renovering av timmerhus byte av timmerstock
 
Eftersom murstocken redan fanns på plats kunde timmermännen inte lyfta huset för att få de nya stockarna på plats. Istället fick de knacka bort de nedersta leca-blocken från grunden. Fast huvudsaken är ju att det gick att byta stockarna :)
 
Vi fick rekommendationen att inte måla på en gång, att stockarna gärna fick "vila" ett år innan de målades. Så gärna så! Vi hade ändå inte tänkt måla det här året...
 
När vi "lix" hade de på plats fick de se över fönsterkarmarna också. Vissa karmbottenstycken behövde förbättras, och det fixade de också. Så nu sitter fönstren i köket på plats. Ett av de, det man ser här längst till höger på gaveln, är dock vansinnigt snett isatt, så hur jag än försökt hyvla till bågen ser det ut att sitta snett. Får försöka ta närbild på det så får ni se. Här kommer myggen in. Ja, även flugorna - så stort är mellanrummet - fast husets ventilation är ju å andra sidan självdrag ;)

Nu återstår för oss att sätta fast nya lecablock i grunden.

Nästa sommar får de komma tillbaka och byta några delar av en stock på framsidan som är dålig. Men det är länge tills dess...

Japp - ny vecka väntar. Nu har vi nästan bommat igen för den här säsongen, men ska försöka åka ut några kvällar och en helg till för att jobba på köket. Mer bilder på det nästa gång!

Tjingeling - som Hjärtegrynet säger! /Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar