fredag 30 augusti 2013

flytta ett hus...

Vårt nästa stora projekt är att flytta ett hus till vår stugtomt. Vi säger att "vi åker till stugan", fast egentligen är det inte mycket till stuga - än...


stugans tomt där timmerhuset ska stå
Här gör vi tomten till "kalhygge" där huset ska få stå.

På tomten finns bara en friggebod på 10 kvm  (15 kvm blev tillåtet strax efter vi satt upp våran). Men vi är där ändå så ofta vi hinner och kan och stortrivs. För att kunna vara där ännu mer, nu när vi har två underbara barn också, så har vi pratat mycket om att göra ett större hus. Vi tittade mycket i olika huskataloger, hus som man kan sätta upp själv med mera.

Jämfört har vi gjort mot ett hus som min mormor haft som sommarstuga tidigare och som står oanvänt ca 15 mil härifrån. För långt för att åka över en kväll bara. Men ett fint timrat hus.


timmerstuga som ska flyttas
Huset där det står idag...

Så nu är vi inne på att flytta huset till vår tomt, som är närmare där vi bor. Smick smack - hur svårt kan det vara??

Jo ganska... först måste man ju ha en hel hög med papper och lov och undersökningar och dispenser och ritningar och - ja jisses vad papper som behövs. Mycket pengar ska de ha också.

Nu håller vi i alla fall på och skaffar fram det underlag som behövs för att få bygglovet klart, en husflyttare, en markberedare, en elektriker...

Spännande är bara förnamnet. Kommer såklart berätta mer allt eftersom arbetet fortskrider.

Kul att du tittade in igen! Ha en skön fredagkväll, kram/ Big

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar